Το Κέντρο Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης βρίσκεται στην Αθήνα δίπλα στο Χίλτον στη γωνιακή πολυκατοικία της λεωφόρου Bασιλίσσης Σοφίας 48 στη γωνία με τη  Χατζηγιάννη Μέξη και ιδιοκτήτης είναι ο γνωστός ακτινοδιαγνωστής Σπύρος Λαζάρου. Είναι ένας one stop diagnosis χώρος που χρησιμοποιεί την πλέον καινοτόμο τεχνολογία σήμερα στο πεδίο της Πρόληψης και της Διάγνωσης των Παθήσεων του Μαστού και της Οστεοπόρωσης.

Ο εξοπλισμός του Κέντρου είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και της Οστεοπόρωσης. Με αυτόν τον εξοπλισμό λοιπόν και την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει δίπλα του ο κύριος Λαζάρου πρέπει να φροντίσουμε σίγουρα να κλείσουμε ένα ραντεβού γιατί η πρόληψη σώζει ΖΩΕΣ !!!

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Ραντεβού:   Οι ετήσιοι προληπτικοί έλεγχοι σας με Ψηφιακή Μαστογραφία θα ήταν σκόπιμο να προγραμματίζονται τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα για να βρεθεί το κατάλληλο ραντεβού. Αντίθετα οι έκτακτες εξετάσεις, συνήθως Υπέρηχοι, γίνονται το επόμενο 48ωρο.

Επίσκεψη:   Φέρετε μαζί σας παραπεμπτικά αν υπάρχουν και όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει πρόσφατα.

Εξέταση:   Η Μαστογραφία γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρισδιάστατο Ψηφιακό Μαστογράφο στον κόσμο. Σε όλες τις εξετάσεις χρησιμοποιείται η τεχνική Τομοσύνθεσης της Hologic, που έχει δοκιμαστεί παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα της.

Διάγνωση:   Με την ολοκλήρωση εξέτασης γίνεται η ανάλυση των εικόνων σε συνδυασμό με το ιστορικό και ακολουθεί η προσωπική σας ενημέρωση για το αποτέλεσμα το οποίο παραδίδεται τυπωμένο για να το μεταφέρετε στο Μαστολόγο γιατρό σας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ:

Υπέρηχοι Υψηλής Ευκρίνειας:   Είναι Υπέρηχοι που χρησιμοποιούν υψίσυχνες κεφαλές με σκοπό να ανιχνεύουν μικρές βλάβες και να καταγράφουν εύκολα τα χαρακτηριστικά τους.

Ψηφιακή Μαστογραφία με τομοσύνθεση:   Η τρισδιάστατη Ψηφιακή Μαστογραφία από τα πρώτα εγκατεστημένα συστήματα στην Ελλάδα επιτρέπει την ανίχνευση μικρών καρκίνων που κρύβονται συχνά σε γυναίκες με πυκνούς Μαστούς.

Ελαστογραφία Μαστού:   Είναι η τεχνική που σε συνδυασμό με την εικόνα υψηλής ευκρίνειας μας βοηθά να ξεχωρίσουμε αν μία βλάβη είναι σκληρή συνεπώς ύποπτη και χρειάζεται βιοψία η μαλακή και συνεπώς καλοήθης που χρειάζεται επανεξέταση μετά από 6μηνο.

Τρισδιάστατη 3D υπέρηχοι μαστού:   Χρησιμοποιούνται με δύο μορφές. Τους Αυτόματους (ABVS) που γίνονται συμπληρωματικά στην προληπτική Ψηφιακή Μαστογραφία σε γυναίκες με πυκνούς Μαστούς και αυτούς με το χέρι που γίνονται με ειδική 3D κεφαλή υπερήχων για χαρακτηρισμό ενός ευρήματος.

Βιοψία Μαστού:   Γίνονται και οι τρεις τύποι βιοψίας Μαστού.Κυτταρολογική με λεπτή βελόνη (FNA,)ιστολογική με κόπτουσα βελόνη(core biopsy) και στερεοτακτική με το ειδικό σύστημα βιοψίας Afirm.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ:

Οσφυικής μοίρας:   Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας στην Οσφυική μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης είναι η βασικότερη εξέταση που επιτρέπει την οποιαδήποτε μικρή μεταβολή παρατηρείται μετά από θεραπεία.Το σύστημα μας επιτρέπει χωρίς μετακίνηση της εξεταζόμενης την εκτίμηση σε θέση profile.

Ισχίου:   Η μέτρηση οστικής πυκνότητας στα ισχία είναι η πλέον ακριβής θέση εκτίμησης της. Με τον υπολογισμό του FRAX SCORE που είναι ενσωματωμένο στην εξέταση επιτρέπεται η καλύτερη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Ολόσωμη μελέτη σύστασης σώματος:   Η καταγραφή σε χρωματικούς χάρτες της κατανομής του λίπους,του οστού και του μυικού ιστού επιτρέπει την λήψη αποφάσεων σε καταστάσεις που μεταβάλουν την σύσταση του σώματος μας.

Εκτίμηση Οστεοπορωτικού Κατάγματος με Αυτόματη Μορφομετρία:   Η ανίχνευση ενός οστεοπορώτικου κατάγματος με αυτόματη μέτρηση του ύψους και της μορφής των σπονδύλων επιτρέπει την διάγνωση της οστεοπόρωσης στα περιστατικά που η οστική πυκνότητα δεν έχει ακόμα επηρεασθεί.

Ανίχνευση ασβεστώσεων αορτής:    Κατα την διάρκεια μελέτης με μορφομετρία της σπονδυλικής στήλης είναι δυνατή η καταγραφή της έκτασης ασβεστοποίησης τών τοιχωμάτων της κοιλιακής Αορτής.Εκτιμάται το ρίσκο σε καρδιαγγειακό επεισόδιο που είναι αυξημένο σε αυξημένη ασβεστοποίηση τών τοιχωμάτων της Αορτής.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Υπέρηχος θυροειδούς με ελαστογραφία:   Η ανίχνευση ενός υποηχωγενούς ύποπτου όζου σε μία εξέταση θυρεοειδούς πολλές φορές οδηγεί σε βιοψία με λεπτή βελόνη για κυτταρολογική ταυτοποίηση του. Η μελέτη της ελαστικότητας του όζου επιτρέπει τον διαχωρισμό των όζων που πρέπει να υποβληθούν σε βιοψία.
Ελαστογραφία Ήπατος:  Η ποσοτική εκτίμηση σε μονάδες kilopascal της ελαστικότητας του ηπατικού παρεγχύματος επιτρέπει την σταδιοποίηση της ίνωσης που παρατηρείται σε κίρρωση του ήπατος και την παρακολούθηση της απάντησης σε θεραπείες που εφαρμόζονται για αυτήν.
Υπέρηχοι Συμπαγών Οργάνων Κοιλίας:   Η μελέτη του ήπατος ,του παγκρέατος του σπληνός και τών νεφρών και επινεφριδίων γίνεται με τις υψηλής ευκρίνειας κεφαλές που χρησιμοποιούνται και για τον μαστό επιτρέποντας την ανίχνευση και τον χαρακτηρισμό τών πιο μικρών παρεγχυματικών βλαβών.Η ελαστογραφία και χρήση ειδικών υπερταχείων τεχνικών έγχρωμου Doppler διευκολύνει τόν χαρακτηρισμό τους.
Ενδοκολπικοί υπέρηχοι:   Χρησιμοποιούνται κύρια για έλεγχο πάχυνσης ενδομητρίου σε γυναίκες που είναι σε αγωγή με ταμοξιφαίνη αλλά και σαν screening μέθοδος για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Λαζάρου Σπυρίδων

Τηλέφωνο: +30 210 7291307
Email: info@digitalmamo.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

9:00 - 21:00

Τρίτη

9:00 - 21:00

Τετάρτη

9:00 - 21:00

Πέμπτη

9:00 - 21:00

Παρασκευή

9:00 - 21:00

Σάββατο

-

Κυριακή

-